søndag den 30. marts 2014

Kend din hudtype

Det er så vigtigt, at bruge de produkter som passer til din hudtype. Hvis du bruger de forkerte produkter, kan det faktisk gøre din hud værre. Vær opmærksom på at din hudtype sagtens kan skifte, faktisk op til hver måned. Så husk at mærk efter, hvad har din hud brug for?




Tør hud: Denne hudtype mangler naturligt fedtstof, nemlig talg. Den mangler også evnen til at holde effektivt på fugtigheden. Hvis du vil styrke fugtbevaringen skal du undgå at bruge sæbe og vand når du renser din hud. Læg med regelmæssige mellemrum en fugtmaske.  
Tip: Ved indtagelse af 2 kapsler fiskeolie dagligt bedres tør hud. Det virker som næring og smørelse af huden indefra. 

Fedtet hud: Denne hudtype danner det naturlige fedtstof talg i meget store mængder. Fedtet hud er godt beskyttet, idet talg nemlig virker som beskyttelse imod vind og vejr. Huden er også fugtig hele tiden, fordi der er dannet en fugtighedsbevarende hinde, som hindrer at fugten fordamper via hudens overflade. Fedtet hud skal renses grundigt hver morgen og aften, til gengæld må den heller ikke udtørres, da huden så vil begynde at producere mere talg. Hvis porerne er fyldt med talg er der risiko for, at der kan opstå det som kaldes "aknebakterier" - de lever nemlig af talg - det resulterer i enorm irritation for huden. Når aknebakterien først er opstået, er den svær at komme af med. 
Tip: Indtag store mængder af omega 3, 6, 7 og 9, som stimulerer og hjælper huden med at udskille affaldstoffer. 

Sart hud: Denne hudtype reagerer ofte voldsomt på ydre påvirkninger ved at rødme og blusse op. Den kan meget let blive overfølsom og det kan føre til knopper og udslæt. Hvis man har sart hud anbefales det, at undgå solen mest muligt. Hvis du har sart hud er det vigtigt, at du anvender cremede og flydende renseprodukter - de vasker nemlig ikke den naturlige fugt af huden og ødelægger derfor ikke den beskyttende barrierefilm (syrekappen) på hudens overflade. Sart hud er ikke altid et permanent problem, tit kan det være faktorer som stress eller meget barske ingredienser i dit hudplejeprogram, der provokerer huden. 
Tip: Anvend altid cremer med solfaktor, jeg anbefaler SPF 15 i ansigtet lagt i et tykt lag. Drik minimum 1,5 liter vand, usødet saft eller urtete om dagen og undgå stærke krydderier i alt for store mængder. 

Kombineret hud: De fleste af os har en blanding af flere hudtyper. Denne hudtype er den mest almindelige hudtype. Hvis du har kombineret hud, kan enkelte hudområder være let fedtede med lidt grovere porer for eksempel på næse, pande og hage - mens huden i resten af ansigtet er tør. En kombineret hud kan være uren i perioder. 
Tip: Anvend en til to gange om ugen en facescrub, som fjerner døde hudceller, forebygger urenheder og forfiner porerne. 

Normal hud: Lucky you. Din hud har det godt. Denne hudtype har normal størrelse porrer og er det meste fri for urenheder. Men stress og andet kan forårsage urenheder. 
Tip: Pas godt på din hud! 


Ældet hud: Ingen kan slippe for denne hudtype, den kommer før eller senere - men vi kan udsætte den. Det der giver os rynker, linjer og furer i huden er manglende elasticitet i vævet. 
Tip: Vælg gerne en serum med vitamin A i, milde produkter og noget med frugtsyre.


Uren hud: Uren hud kan skyldes flere forskellige faktorer herindunder: for høj produktion af fedtstof, fejlbehandling med for "tunge cremer" med petrokemisk fedtstof, en betændelsestilstand der ligger i det dybere væv, som du ikke kan komme til livs ved bekæmpelse udefra, hormonelle årsager i form af reaktion på for eksempel prævention eller graviditet og sidst men ikke mindst medicinsk behandling. Når man har uren hud er det vigtigt at bruge renseprodukter, som ikke renser den naturlige fugt ud af huden, men som derimod renser i dybden. 

Tip: Vælg cremer i lettere konsistens, der ikke tilstopper porerne. Anvend et produkt med enzymer eller B.H.A. (salicylsyre) to gange om ugen for at forebygge urenheder og nedsætte risikoen for ar. Brug masker af ler, som renser og mindsker porerne ved at absorbere overskydende talg op fra porerne. Prøv at undgå for mange mælkeprodukter, stærke krydderier og kakaosmør. 

Ingen kommentarer :

Send en kommentar